‘Tegelwipdag’ op basisschool de Linderte!

‘Tegelwipdag’ op basisschool de Linderte!

Afgelopen zaterdag hebben docenten en ouders van kinderen op basisschool de Linderte in Raalte hun handen uit de mouwen gestoken voor een groen schoolplein! In het kader van de ’tegelwipdag’ hebben de docenten en ouders samen met Buitenmeesters de tegels op het schoolplein verwijderd.

Een groene toekomst voor de Linderte

Basisschool de Linderte krijgt een groen en natuurlijk speelplein. Buitenmeesters gaat de komende weken aan de slag met het aanleggen van dit groene plein, waar avontuur, natuurbeleving, en creativiteit centraal staan. Een groen schoolplein biedt namelijk vele voordelen, zowel voor de kinderen als voor de omgeving!

De voordelen van een groen schoolplein

Groene schoolpleinen bevorderen het buiten spelen en leren, wat essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen. Ze krijgen de kans om in direct contact met de natuur te komen, wat hun creativiteit en nieuwsgierigheid stimuleert. Onderzoek wijst uit dat kinderen die regelmatig buiten spelen, beter presteren op school en minder last hebben van stress en concentratieproblemen!

Daarnaast heeft een groen schoolplein een positief effect op de biodiversiteit en het klimaat. Een groot deel van de tegelverharding maakt plaats voor borders waardoor het hemelwater voor een groot deel in de bodem infiltreert. Door de aanplanten van diverse groenelementen en voor een deel zelfs inheemse kruiden wordt de natuurlijke omgeving verrijkt en bieden de bodem natuurlijke schaduw. Dit biedt niet alleen voordelen voor de flora en fauna, maar ook voor de kinderen, die hierdoor leren over de natuur.

Samenwerken

De inzet van de docenten en ouders tijdens de ‘tegelwipdag’ is een prachtig voorbeeld van gemeenschap en betrokkenheid op de basisschool. Samen met Buitenmeesters hebben zij de eerste stap gezet naar een groenere toekomst op de school. De vrijgekomen tegels worden voor een groot deel hergebruikt, hier worden tegelbanken van gemaakt.

De komende weken zullen spannend zijn voor de kinderen van de basisschool, terwijl ze de veranderingen op hun schoolplein zien gebeuren. Het nieuwe plein wordt een plek waar de kinderen kunnen spelen en leren in de natuur.

 

Houdt onze ‘werk in uitvoering’ websitepagina en sociale media in de gaten voor updates over dit project!

Droomt jouw school ook over een prachtig groen speelplein? Neem contact met ons op en ontdek samen met ons de mogelijkheden!

Meer weten?

Neem contact met ons op!
info@buitenmeesters.nl