Symposium Ijssellandschap – Zet de beweging in!

Zet de beweging in!

Afgelopen juli hebben Buitenmeesters Guus en Jelle een inspirerende middag bijgewoond tijdens het symposium van IJssellandschap – Zet de beweging in!

IJssellandschap is een stichting die landgoederen en landerijen beheert en ontwikkelt in de omgeving van Deventer. Het symposium vond plaats op het terrein van Boer ’n Buffel in Keizersrande. Sprekers Judith Snepvangers, Hans Peter Benschop en Erben Wennemars vertelden vol passie over de beweging vanuit hun perspectief.

Veldsessies

Het symposium ‘Zet de beweging in’ draaide om het concreet nemen van acties en stappen om verandering en vooruitgang te bevorderen, vooral gericht op het versterken van het landelijk gebied. Hiermee wil de stichting mensen oproepen om de uitdaging aan te gaan en oplossingen te vinden voor de grote opgaven betreft het landelijk gebied. Tijdens het symposium werden we geïnspireerd en konden we ideeën uitwisselen met andere partijen.

Veldsessies

Verschillende veldsessies maakten deel uit van het symposium, waarbij waardevolle kennis werd opgedaan over duurzame en toekomstgerichte verbindingen. Een voorbeeld van een veldsessie, gedemonstreerd door Emma Vlaanderen en Olivier, was het succesvol combineren van veeteelt met natuurbeheer. Hun praktijkvoorbeeld liet zien hoe deze verbinding mogelijk is en welke voordelen het met zich meebrengt.

Veldsessies

Tijdens de veldsessie over bodem, deelde Herman Menkveld van Natuurlijk Menkveld een inspirerend verhaal over het bereiken van een robuust en gezond bodemsysteem. Hij benadrukte het belang van nuchter boerenverstand, samenwerken met de bodem en het waarderen van wat je hebt.

Kortom: samen in beweging naar een toekomst waar boer, landschap en natuur nog beter op elkaar aansluiten. Een mooie quote die deze dag centraal stond: ‘Elke beweging begint met een eerste stap’. Onze Buitenmeesters zijn geïnspireerd geraakt om ook zelf die stap te zetten, in gesprek te gaan en actie te ondernemen voor een duurzamere toekomst! Ben jij ook klaar om in beweging te komen?

Vragen over dit symposium?

Neem contact met ons op!

info@buitenmeesters.nl