Certificering Wet Natuurbescherming & Kleurkeur

Certificeringen

In 2023 heeft Buitenmeesters verschillende certificaten behaald, zodat we op een verantwoordelijke manier te werk kunnen gaan. 

Wet natuurbescherming

Buitenmeesters Jelle en Guus hebben het niveau 3-certificaat zorgvuldig handelen Wet Natuurbescherming behaald. Hiermee is de kennis voor het toepassen van geldende regels uitgebreid en wordt natuurbeheer op een verantwoorde wijze uitgevoerd.

Met deze certificering waarborgen we dat onze projecten worden uitgevoerd conform de Wet Natuurbescherming. Regels en voorschriften worden toegepast in werkprocessen en zorgen voor een verantwoorde aanpak. Door de juiste werkwijze te volgen, zorgen we ervoor dat verschillende planten- en diersoorten in de natuur tijdens het beheer op een juiste wijze behandeld worden!

Kleurkeur

Tijdens de cursus ‘Kleurkeur’ van de Vlinderstichting hebben wij onze kennis over ecologische vegetatiebeheer bijgespijkerd. Kleurkeur verwijst naar de richtlijnen en kwaliteitseisen voor het ecologische beheer van bermen en watergangen, wat ons in staat stelt om nóg beter om te gaan met ecologisch maaibeheer en de biodiversiteit verder te stimuleren.

Vragen over certificeringen en keurmerken van Buitenmeesters?

Neem contact met ons op!

info@buitenmeesters.nl