Cookies
Essential
Analysis
To improve this website we use (anonymous) cookies. See our Privacy Statement for more information
Privacy Instellingen

Wat wij doen

Groene uitvoerders

Wij werken aan een leefomgeving waarin de natuur optimaal tot haar recht komt. Dat is wat Buitenmeesters doet. We geven de natuur een stem in elk onderdeel van een project. Het verhogen van de biodiversiteit is daarin cruciaal, net als klimaat- en energiebewust creëren van een fijne omgeving om in te wonen, werken en recreëren en het zuinig en bewust omgaan met bouwstoffen.

Hoe doen we dat?

We voeren groene en grijze projecten uit op basis van visie en kennis. Daarbij garanderen we kwaliteit, schakelen we, indien nodig, de juiste lokale partijen in en nemen we de volledige verantwoordelijkheid voor het resultaat.

Buitenmeesters is ontstaan vanuit het idee dat iedere gebiedsontwikkeling in Nederland uniek is en daarom de beste uitvoering verdient. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar ervaring leert dat ambitie en idealisme in het voortraject, niet altijd tot toekomstbestendige resultaten leiden.

Het behalen van een doel is niet altijd op voorhand in een rapport vast te leggen. Dat vraagt aandacht en expertise in de voorbereiding en tijdens het werk op de projectlocatie. Buitenmeesters biedt deze garantie. We onderscheiden ons door kennis en maken het verschil met onze betrokkenheid.

Wie is Buitenmeesters?

De dagelijkse leiding van Buitenmeesters is in handen van Guus Kolkman. Ondernemer met een flinke dosis kennis en ervaring op zak en een gedeelde passie voor het daadwerkelijk realiseren.

Guus: “Buitenmeesters levert de kwaliteit die in het voortraject bedacht is. We realiseren het werk op een natuurinclusieve wijze binnen de overeengekomen planning en het vastgestelde budget. Dus meer kwaliteit, natuurinclusief en met plezier voor nu en later gerealiseerd. Ingrepen in de natuur moeten in één keer correct en volgens plan worden uitgevoerd en beheerd. In de grond- weg- en waterbouw wordt nog steeds te conservatief gedacht, waardoor realistische koppelkansen, budgetbesparingen en natuur inclusiviteit vaak onvoldoende aandacht krijgen.

“Na een tijd aan de advieskant, jeukten mijn handen om me meer met de uitvoering te bemoeien. Het is leuk om iets moois te bedenken, maar het is nog mooier om iets te maken dat is wat het moet zijn.”

Niet alleen bij de aanleg, ook bij het beheer van projecten neemt Buitenmeesters graag de regie. Guus: “Bij natuurprojecten leg je een basis aan die moet groeien. Het wordt met de jaren alleen maar mooier. Met beheer leid je dat proces in goede banen. Bovendien is het een continu leerproces: je leert van elke gebiedsontwikkeling en ziet wat specifieke omstandigheden doen.”

Wie wij zijn

De dagelijkse leiding van Buitenmeesters is in handen van Ronald Berendsen & Guus Kolkman. Ondernemers met een flinke dosis kennis en ervaring op zak…

Wat wij doen

Werken een een leefomgeving waarin de natuur optimaal tot haar recht komt. Dat is wat Buitenmeesters doet.

Projecten

We richten ons vooral op projecten die door grote aanemers als ’te’ klein worden beschouwd en die voor de meeste hoveniers juist te root of te complex zijn.